Genetik Saç Dökülmesi Nedir? Genetik saç dökülmesi daha yoğun olarak erkeklerde ortaya çıkan ama nadir de olsa kadınlarda da gerçekleşen bir sorundur. Günümüzde ergen erkeklerde yoğun olarak görülmeye başlayan genetik saç dökülmesi tıptaki adıyla adrojenik alopesi olarak geçmektedir. Vücutta yoğun olarak salgılanmaya başlayan erkeklik hormonlarıyla tetiklenir. Erkeklik hormonu olarak adlandırılan testosteron hormonu (androgen hormonu) yüksek seviyelerde erkeklerde, düşük seviyelerde de kadınlarda bulunur.

Burada akıllarda bir paradoks oluşuyor. Erkeklik hormonu vücutta kıllanmaya sebep olurken, nasıl oluyor da aynı zamanda saçların dökülmesine sebep olabiliyor? Testosteron hormonu, saç foliküllerinde bulunan bazı enzimlerle etkileşime girerek kısaca DHT olarak bildiğimiz Dihidrotestosteron hormonuna dönüşür. Saçların zayıflayıp dökülmesine sebep olan düşman esas bu hormondur. Saç folikülü DHT hormonuna ne kadar duyarlı ise dökülme o kadar tetikleniyor. Bu duyarlılığın miktarı da genetik kodlarla belirleniyor. DHT duyarlılığı fazla olan kişilerde saç kökü hücreleri uyku moduna geçer. Bu durumda saç folikülleri zayıflar, mevcut saçların incelmesine ve uzayamamasına sebep olurken, yeni saçların oluşmasına da gücü yetmez. Uyku fazındaki saç hücrelerinin çevrelerinde damarsal gelişim azalır yani saç kökünü besleyen kılcal damarlardaki kan dolaşımı azalır. Bu kısır döngüden dolayı kellik durumu ortaya çıkar.

Halk arasında “erkek tipi kellik” olarak nitelendirilen sorun 20 li yaşlarda ortaya çıkabilir. Erkekler genç yaşta yoğun olarak saçlarının döküldüğünü fark ettiklerinde bütün yaşamını, sosyal ve özel ilişkilerini son derece kötü etkileyen ciddi psikolojik travmalara sebep olabilmektedir. Bu sorunu yaşamaya başlayan genç erkekler “Acaba kaç yıl sonra tamamen kel kalırım?” sorusunun cevabını kendilerine verebilmek için saatlerce ayna karşısında saçlarını gözlemleyip hesap yapmaya çalışıyorlar.

Çözümü Nedir?
Ailesinde genetik saç dökülmesi hikayesi olan genç erkek bu durumu önceden bilir ve önlemini alırsa kellik onun için bir kader olmayabilir. Öncelikle hormonal tedavi gerekip gerekmediğine uzman doktor karar vermelidir. DHT hormonunun saç köküne verdiği olumsuz etkileri azaltacak nitelikte formüle edilmiş doğru şampuanlar ve bitkisel yağlar kullanmak da oldukça faydalı olacaktır. Özel formüle edilmiş Fionel dökülme karşıtı şampuan ve Fionel dökülme karşıtı bakım yağı ile saç dökülmenizi durdurabilirsiniz. Fionel Dökülme karşıtı kozmetik ürünleri laboratuar testlerinden ve gönüllü denek testlerinde başarıyla geçmiştir. Siz de dökülme problemi yaşıyorsanız Fionel dökülme karşıtı ürünlerimizi inceleyerek bilgi alabilirsiniz.